Strandlinjen nedenfor Munchs Hus

Badende unge menn, 1904 (c) Munch-museet/Munch-Ellingsen Gruppen/BONO 2013

Badende unge menn, 1904 (c) Munch-museet/Munch-Ellingsen Gruppen/BONO 2013

Sommernacht am Strand, 1902-03 (c) Munch-museet/Munch-Ellingsen Gruppen/BONO 2013

Sommernacht am Strand, 1902-03 (c) Munch-museet/Munch-Ellingsen Gruppen/BONO 2013

Den lange strandlinjen i Åsgårdstrand fanger tidlig Munchs interesse. Den ble et samlende element i Munchs store kunstneriske prosjekt «Livsfrisen», bildene som samlet skulle gi bilde av livet. Maleriene som er inspirert av strandlinjen er imidlertid svært allsidige.

På stranden her lever Munch også sommerens bekymringsløse liv: «Solen har stekt hele dagen, og vi lot den steke. Munch har malt litt på et badebilde, men mesteparten av dagen ble vi liggende, overveldet av solen. – Ingen spør etter badedrakt her. – den aller høyeste anstrengelsen er å la en flat stein skjene over havflaten.»

Forrige artikkelPikene på broen Neste artikkelMunchs hus viser forestillingen "Et dikt om livet" av og med Geirr Johnson